افسردگی یک اختلال شایع خلقی است که نباید بدون درمان رها شود . در صورتی که علایمی از افسردگی در شما وجود دارد باید آنها را جدی بگیرید و به پزشک مراجعه کنید. درمان های دارویی و روان درمانی تا حد زیادی به درمان بیماری کمک می کنند. اما متاسفانه عده ای از بیماران به مداخلات طبی مانند دارو پاسخ مناسب نمی دهند. اگرچه داروهای روانپزشکی در موارد حاد سودمند و لازم هستند ،اما استفاده طولانی مدت آنها معمولا عوارض بسیاری دارد . در نتیجه ، بسیاری از افراد به دنبال روش های جایگزین برای درمان اختلالات خلقی خود هستند ، از جمله درمان افسردگی با طب سنتی و طب سوزنی .
در جهان بینی شرقی ، علائمی مانند افسردگی و اضطراب زنگ هشدار دهنده هستند – شاخص هایی که نشان میدهند اتفاق بزرگتری در بدن در حال جریان است. منبع انرژی زندگی (که در طب سنتی چین به آن چی می گویند) تعادل ندارد و منجر به بیماری می شود که می تواند در افسردگی و اضطراب ظاهر شود. از طب سوزنی به عنوان بخشی از یک درمان یکپارچه برای کل بدن استفاده شود و بدین گونه می تواند به کاهش علائم افسردگی و اضطراب کمک کند.
طب سوزنی یک درمان در طب شرقی باستان است که هزاران سال است که وجود دارد. یک پزشک طب سوزنی، سوزن های بسیار نازک را به نقاط خاصی در سراسر بدن وارد می کند (نگران نباشید ! این سوزن ها آنقدر ریز هستند که ذره ای صدمه نمی بینید). در طب سنتی چینی (TCM) ،این نقاط به عنوان نقاط مهم در طول مسیرهای ارتباطی بدن در نظر گرفته می شوند. برای نقاط خاصی وجود دارد که می تواند برای درمان افسردگی و اضطراب هدف قرار گیرد . این مسیرها به qi ، یا انرژی اجازه می دهد تا در سراسر بدن حرکت کند و تعادل را به سیستم عصبی و سیستم ایمنی بدن برساند.
از دیدگاه طب غربی می توان اینطور توضیح داد که هر سوزن اعصاب حسی را تحریک می کند که باعث می شود آنها با مغز ارتباط برقرار کنند. مغز سپس پاسخی از سیستم ایمنی بدن و ترشح اندورفین ، مسکن های طبیعی بدن را ایجاد می کند تا در سراسر بدن حرکت کند و باعث بهبود شود.
بیشتر جلسات طب سوزنی حدود 30 دقیقه طول می کشد. بعد از قرارگیری سوزن ها در اطراف بدن ، پزشک آنها را با دست یا با جریان الکتریکی تحریک می کند تا فعالیت عصبی شیمیایی در بدن تقویت شود. برای اطلاع بیشتر در مورد تعداد جلسات و نحوه انجام طب سوزنی این مقاله را بخوانید.
هشدار : هرگز بدون اینکه ابتدا با پزشک خود صحبت کنید ، مصرف داروی ضد افسردگی را قطع نکنید. داروهای ضد افسردگی اعتیاد محسوب نمی شوند ، اما گاهی اوقات ممکن است وابستگی جسمی (که با اعتیاد متفاوت است) ایجاد شود.قطع درمان ناگهانی یا از دست دادن چندین دوز می تواند علائمی شبیه به ترک را ایجاد کند و ترک ناگهانی آن ممکن است باعث تشدید ناگهانی افسردگی شود. با پزشک خود کار کنید تا به تدریج و با اطمینان دوز دارو را کاهش دهید.
افسردگی نوعی اختلال خلقی است که باعث احساس مداوم غم و اندوه و از بین رفتن علاقه می شود. اختلال افسردگی اساسی که افسردگی بالینی نیز نامیده می شود ، بر احساس ، تفکر و رفتار شما تأثیر می گذارد و می تواند منجر به انواع مشکلات عاطفی و جسمی شود. ممکن است در انجام کارهای روزمره عادی مشکل داشته باشید و گاهی ممکن است احساس کنید که زندگی ارزش زندگی ندارد.
اگرچه ممکن است در طول زندگی شما فقط یک بار افسردگی رخ دهد ، اما افراد به طور معمول چندین دوره دارند. در طی این دوره ها، علائم بیشتر روز و تقریبا هر روز رخ می دهد و ممکن است شامل موارد زیر باشد:
برای بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی ، علائم معمولاً به حدی شدید هستند که باعث بروز مشکلات محسوسی در فعالیت های روزمره مانند کار ، مدرسه ، فعالیت های اجتماعی یا روابط با دیگران می شوند. برخی از افراد ممکن است بدون اینکه واقعاً بدانند چرا ، احساس بدبختی یا ناراحتی می کنند.
علائم و نشانه های معمول افسردگی در کودکان و نوجوانان شبیه بزرگسالان است ، اما تفاوت هایی در این زمینه وجود دارد.
در کودکان کوچکتر ، علائم افسردگی ممکن است شامل غم ، تحریک پذیری ، وابستگی شدید ، نگرانی ، درد ، امتناع از رفتن به مدرسه یا کمبود وزن باشد.
در نوجوانان ، علائم ممکن است شامل غم ، تحریک پذیری ، احساس منفی و بی ارزش بودن ، عصبانیت ، عملکرد ضعیف یا عدم حضور در مدرسه ، احساس سوتفاهم و حساسیت بیش از حد ، استفاده از داروهای تفریحی یا الکل ، خوردن زیاد یا خوابیدن ، آسیب به خود ، از بین رفتن علاقه در فعالیتهای عادی و پرهیز از تعامل اجتماعی باشد.
افسردگی یک قسمت طبیعی از پیر شدن نیست . متأسفانه ، افسردگی اغلب درافراد مسن تشخیص داده نمی شود و درمان نمی شود و ممکن است آنها تمایلی به درخواست کمک نداشته باشند. علائم افسردگی که ممکن است در افراد مسن متفاوت یا کمتر مشهود باشد ، مانند:مشکلات حافظه یا تغییرات شخصیتی ،درد جسمی، خستگی ، از دست دادن اشتها ، مشکلات خواب یا از بین رفتن علاقه به رابطه جنسی که ناشی از بیماری پزشکی یا دارو نباشد، میل به ماندن در خانه به جای اینکه برای معاشرت بیرون روند یا کارهای جدید انجام دهند،تفکر یا احساسات خودکشی به ویژه در مردان مسن
دقیقاً مشخص نیست که چه عواملی باعث افسردگی می شود. همانند بسیاری از اختلالات روانی ، عوامل مختلفی ممکن است در این امر دخیل باشند:
1-تفاوتهای بیولوژیکی. به نظر می رسد مبتلایان به افسردگی تغییرات مغزی دارند. اهمیت این تغییرات هنوز نامشخص است ، اما ممکن است در نهایت به تعیین علل کمک کند.
2-شیمی مغز .انتقال دهنده های عصبی به طور طبیعی مواد شیمیایی مغزی هستند که احتمالاً در افسردگی نقش دارند. تحقیقات اخیر نشان می دهد که تغییر در عملکرد و تأثیر این انتقال دهنده های عصبی و نحوه تعامل آنها با مدارهای عصبی که در حفظ ثبات خلق و خو نقش دارند ، ممکن است نقش مهمی در افسردگی و درمان آن داشته باشد.
3-هورمون ها تغییر در تعادل هورمون های بدن ممکن است در ایجاد افسردگی نقش داشته باشد. تغییرات هورمونی می تواند با حاملگی و طی هفته ها یا ماه های بعد از زایمان (پس از زایمان) و مشکلات تیروئیدی ، یائسگی یا تعدادی از شرایط دیگر ایجاد شود.
4-صفات ارثی. افسردگی بیشتر در افرادی دیده می شود که خویشاوندان خونی آنها نیز این بیماری را دارند. محققان در تلاشند ژن هایی را پیدا کنند که ممکن است در ایجاد افسردگی نقش داشته باشند.
افسردگی غالباً در صورت عدم درمان بدتر می شود و در نتیجه مشکلات عاطفی ، رفتاری و سلامتی به وجود می آید که در همه زمینه های زندگی شما تأثیر می گذارد.نمونه هایی از عوارض مرتبط با افسردگی عبارتند از:
اضافه وزن یا چاقی ، که می تواند منجر به بیماری های قلبی و دیابت شود
درد یا بیماری جسمی
سو مصرف الکل یا مواد مخدر
اضطراب ، اختلال هراس یا هراس اجتماعی
درگیری های خانوادگی ، مشکلات در روابط و مشکلات کار یا مدرسه
ایزوله سازی اجتماعی
احساسات خودکشی ، اقدام به خودکشی یا خودکشی
خودزنی ، مانند بریدن
افسردگی بیماری نیست که بتوانید خودتان آن را درمان کنید و حتما باید به پزشک مراجعه کنید . روانپزشکان اغلب برای شما درمانهای دارویی و روان درمانی تجویز می کنند . در کنار این ها می توانید از درمانهای آلترناتیو مانند درمان افسردگی با طب سنتی و سوزنی نیز بهره بگیرید .اقداماتی مانند ورزش هوازی ، امور معنوی ، تکنیک های آرامش مانند یوگا یا تای چی، مراقبه،ماساژ درمانی ،موسیقی یا هنر درمانی نیز در کنار درمانهای اصلی برای شما مفیدند .
به برنامه درمانی خود پایبند باشید. حتی اگر احساس بهبود دارید ،بدون توصیه پزشک از درمان خود صرف نظر نکنید. اگر متوقف شوید ، علائم افسردگی ممکن است دوباره برگردد و همچنین می توانید علائمی مانند ترک را تجربه کنید. بدانید که بهبودی زمان می برد.
درباره افسردگی بیاموزید. آموزش در مورد وضعیت شما می تواند شما را توانمند کند و به شما انگیزه دهد تا به برنامه درمانی خود پایبند باشید. خانواده خود را برای یادگیری افسردگی تشویق کنید تا به آنها کمک کند شما را درک کنند و از شما پشتیبانی کنند.
به علائم هشدار دهنده توجه کنید. با پزشک خود کار کنید تا بدانید چه چیزی ممکن است علائم افسردگی شما را تحریک کند. برنامه ای تنظیم کنید تا بدانید در صورت بدتر شدن علائم چه باید بکنید. در صورت مشاهده تغییر در علائم یا احساس خود با پزشک خود تماس بگیرید. از بستگان یا دوستان خود بخواهید تا مراقب علائم هشدار دهنده باشند.
از مصرف الکل و داروهای تفریحی خودداری کنید.
ممکن است به نظر برسد که الکل یا داروها علائم افسردگی را کاهش می دهند ، اما در طولانی مدت به طور کلی علائم را بدتر می کنند و درمان افسردگی را دشوار می کنند. در صورت احساس نیاز به استفاده از الکل یا مواد با پزشک یا درمانگر خود صحبت کنید.
مراقب خودتان باشید. سالم بخورید ، از نظر جسمی تحرک داشته باشید و به مقدار کافی بخوابید. پیاده روی ، دویدن ، شنا ، باغبانی یا فعالیت دیگری را كه از آن لذت می برید در نظر بگیرید. خوب خوابیدن هم برای سلامت جسمی و هم برای روحی شما مهم است. اگر در خواب مشکل دارید ، با پزشک خود در مورد آنچه می توانید انجام دهید صحبت کنید.
شرایط زندگی خود را با بیماری خود تطبیق دهید .در مورد بهبود مهارت های تطبیقی با پزشک یا درمانگر خود صحبت کنید و این نکات را امتحان کنید: